Evenimentul coincide cu Ziua Mondială a Apei și promovează solidaritatea globală pentru protejarea planetei
„Ora Pământului” (Earth Hour), cea mai mare acțiune voluntară de mediu din lume, va fi marcată și în România sâmbătă, 23 martie 2025, între orele 20:30 și 21:30. Anul acesta, evenimentul coincide cu Ziua Mondială a Apei, oferind un prilej dublu de conștientizare privind protejarea resurselor vitale ale planetei.
Palatul Parlamentului și alte instituții își sting luminile
În București, mai multe instituții publice vor stinge iluminatul exterior, alăturându-se mișcării globale pentru protejarea mediului. Palatul Parlamentului va opri atât iluminatul exterior, cât și cel festiv. Camera Deputaților rămâne și în acest an partener al organizației World Wide Fund for Nature (WWF), susținând simbolic acțiunea globală împotriva schimbărilor climatice.
Copiii cântă pentru planetă: concerte simultane în România și Moldova
Peste 17.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile programului Cantus Mundi vor susține, simultan, recitaluri și evenimente muzicale dedicate Orei Pământului în România și Republica Moldova.
La ora 20:30, aparatele electrice vor fi oprite, iar lumina va fi stinsă. În acest context, copiii vor cânta în piețe, parcuri, școli și grădini publice, în semn de respect pentru natură și ca mesaj împotriva risipei de resurse.
Premieră: muzică accesibilă și în limbajul semnelor
Pentru prima dată, versurile cântecelor vor fi traduse în limba semnelor române, pentru a permite participarea copiilor cu deficiențe de auz, datorită sprijinului oferit de Fundația CODA – Farmecul Tăcerii.
Evenimente speciale la București
- La Opera Comică pentru Copii, vor participa peste 250 de copii și tineri, alături de părinți și profesori.
- La Casa Eliad, peste 500 de copii vor susține un concert colectiv, promovând implicarea socială și grija pentru mediu prin muzică.
Earth Hour – o mișcare globală născută în 2007
Inițiat în 2007 la Sydney, Australia, Earth Hour a crescut într-o mișcare planetară. Simbolic, clădiri emblematice precum Turnul Eiffel, Colosseumul, Golden Gate Bridge și Palatul Parlamentului de la București au stins luminile, transmițând un semnal puternic în favoarea climei, biodiversității și unui stil de viață sustenabil.
Anul acesta, peste 8.000 de orașe din 190 de țări vor lua parte la cea de-a 19-a ediție a Earth Hour, mobilizând comunități, autorități și companii să acționeze în favoarea planetei.
Sursa: tvrinfo.ro