O învățătoare devotată și patru elevi curajoși
În Munții Maramureșului, în cătunul Cornățea, se află cea mai mică școală din România. Deși seamănă mai mult cu o magazie, această clădire este locul în care patru copii și o învățătoare își croiesc, zi de zi, un viitor mai bun.
Ana Masznica, învățătoarea dedicată acestor copii, parcurge zilnic 28 de kilometri pe jos, dus-întors, pentru a le fi alături. În fiecare dimineață, pleacă de acasă la ora 7 și, după două ore de mers prin munți, ajunge la școală, unde este întâmpinată de cei patru elevi care o așteaptă cu nerăbdare.
O școală fără electricitate și drumuri accesibile
Deși electricitatea a ajuns în cătunul Cornățea, clădirea școlii nu este racordată la rețea. Distanța de doar câțiva metri dintre stâlp și școală a rămas un obstacol insurmontabil din cauza lipsei de resurse și inițiativă.
Drumul către școală este inaccesibil pentru vehicule, singura variantă fiind mersul pe jos. În aceste condiții, cei patru copii continuă să viseze la o viață mai bună și să lupte pentru educația lor, în ciuda dificultăților.
Un exemplu de reziliență
Această poveste este un exemplu al rezilienței și devotamentului. Ana Masznica știe că de munca ei depinde viitorul celor mici, iar copiii, în ciuda lipsurilor, rămân optimiști și motivați.
Campania „România face bine!”, realizată de Camelia Moise, scoate în evidență povești emoționante precum cea din Cornățea, subliniind importanța sprijinului pentru comunitățile izolate și a accesului la educație.
Sursa: tvrinfo.ro