- Publicitate -
Miercuri, în toată țara s-a desfășurat un exercițiu național de alarmare publică, cu peste 7.500 de alarme pentru atac aerian sau dezastre, între orele 10.00 și 11.00.
Pompierii au testat funcționarea sirenelor montate. Este al doilea exercițiu de acest fel din România, după izbucnirea războiului din Ucraina.
Citește aici detalii despre exercițiul organizat de IGSU : Sirenele au sunat în toată țara și au emis alarma pentru dezastre. A fost un exercițiu de alarmare publică organizat de IGSU
Pentru ca populația să înțeleagă semnificația sunetelor emise de sirene, reprezentanții IGSU au explicat care sunt diferențele între semnalele sonore în situații de atac aerian sau dezastre:
- Semnalul de PREALARMĂ AERIANĂ constă în 3 secvențe sonore de câte 32 de secunde fiecare, separate de pauze de 12 secunde între ele.
- Semnalul de ALARMĂ AERIANĂ este format din 15 sunete cu o durată de 4 secunde fiecare, urmate de pauze de 4 secunde între ele.
- Semnalul de ALARMĂ LA DEZASTRE este alcătuit din 5 sunete cu o durată de 16 secunde fiecare, având pauze de 10 secunde între ele.
- Semnalul de ÎNCETARE A ALARMEI constă într-un sunet continuu, de aceeași intensitate, având o durată de 2 minute.
- Publicitate -