Sindicatul Lucrătorilor Poștali, care a inițiat greva generală începând de luni, acuză compania că exercită presiuni asupra greviștilor, transferând angajați de la sediul central din București către centrul logistic din Cluj în scopul înlocuirii celor care protestează.
Sindicatul afirmă că aproximativ 18.000 din cei peste 21.000 de angajați ai Poștei Române, adică aproximativ 90%, indiferent de poziția ocupată sau de vechime, vor fi plasați la salariul minim pe economie începând din luna iulie 2024, fapt ce constituie motivul principal al nemulțumirii lor.
Sindicaliștii solicită o majorare de 400 lei net a salariilor angajaților, precum și o creștere a sporului de loialitate. De asemenea, sindicatul își manifestă deschiderea pentru negocieri pe durata desfășurării grevei.
În replică, reprezentanții companiei susțin că escaladarea conflictului de muncă este regretabilă și asigură că pensiile vor fi distribuite la termen, în ciuda protestului.
Compania Naţională „Poşta Română” a transmis duminică, într-un comunicat, că a pus la dispoziţia salariaţilor toate posibilităţile financiare ale Companiei pentru evitarea acestui conflict colectiv de muncă.
”Compania a solicitat medierea, însă reprezentanţii SLPR au refuzat acest lucru. În contextul în care negocierile intense purtate încă de la finalul anului trecut între Compania Naţională „Poşta Română” şi SLPR nu au ajuns la un rezultat, iar SLPR a decis declanşarea grevei generale a unei părţi a angajaţilor, Poşta Română face următoarele precizări: v Compania Naţională „Poşta Română” va asigura întocmai distribuirea, conform tuturor prevederilor contractuale şi legale a trimiterilor şi drepturilor sociale pentru toţi clienţii, iar o întârziere a acestora este exclusă. Asigurăm toţi clienţii, partenerii şi instituţiile bancare de stabilitatea şi funcţionalitatea serviciilor, precum şi de soliditatea politicilor de management aflate în curs” anunţă Poşta Română.