Substanțe chimice și echipamente de laborator pentru fabricarea de metamfetamină și MDMA, găsite înainte de începerea producției
Un laborator clandestin de droguri sintetice, considerat unul dintre cele mai mari descoperite vreodată în România, a fost identificat de procurorii DIICOT și polițiștii DCCO într-un depozit din județul Brașov. Ancheta a fost declanșată în urma unor informații operative privind amenajarea unui spațiu destinat producerii de droguri de mare risc.
Potrivit Poliției Române, două persoane, în vârstă de 36 și 55 de ani, au fost reținute în acest caz. Cei doi urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Laborator dotat pentru producția de metamfetamină și MDMA
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate de autorități, anchetatorii au ridicat cantități semnificative de precursori chimici și echipamente industriale folosite în sinteza drogurilor de mare risc. Între substanțele descoperite se numără:
- 50 kg clorhidrat de calciu
- 75 kg sodă caustică
- 32 de bidoane a câte 25 litri cu acid fosforic
- 2 bidoane cu câte 20 litri de alcool izopropilic
- 12 pungi cu PMK ethyl glycidate (precursor MDMA)
- 16 saci cu substanțe pulverulente de culoare roz, mov, verde și alb
- butoaie de 260 litri cu lichide neidentificate
Au mai fost găsite: recipiente mari din sticlă și oțel, un reactor cu agitator mecanic, un generator electric, obiecte purtând urme de substanțe, documente și alte mijloace de probă relevante pentru anchetă.
Producția nu începuse încă. Intervenție preventivă a autorităților
Anchetatorii spun că, potrivit probatoriului, producția de droguri urma să înceapă în scurt timp, iar intervenția a avut loc preventiv, înainte ca drogurile să fie fabricate și introduse în circuitul ilegal.
„Raportat la substanțele și echipamentele descoperite în locațiile percheziționate, rezultă că ar fi urmat începerea producerii unor droguri de mare risc, astfel intervenția a avut loc înainte de a începe procesul de producție”, au transmis polițiștii.
Acțiunea DIICOT a fost catalogată drept una de importanță strategică, având în vedere cantitatea de precursori și gradul de sofisticare al echipamentelor.



