Grindeanu: 170 Km din Autostrada A7 ar putea fi deschiși în 2025

ULTIMA ORĂ

spot_img

Lotul 2 Ploiești – Buzău, aproape finalizat. Podurile cu probleme vor fi remediate, iar restul tronsonului A7 va fi gata până în 2026

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, în timpul unei vizite pe șantierul Autostrăzii A7 în județul Prahova, că aproximativ 160-170 de kilometri din autostrada A7 ar putea fi dați în circulație în acest an, iar restul, de aproximativ 70 de kilometri, vor fi inaugurați în prima parte a anului viitor.

„Dacă anul trecut s-au dat în folosință 100 de kilometri, anul acesta estimăm între 160 și 170. Obiectivul rămâne clar: finalizarea întregului tronson Dumbrava – Pașcani până în prima parte din 2026”, a declarat ministrul.

Lotul 2 Ploiești – Buzău: deschidere estimată la final de iunie

Grindeanu a inspectat stadiul lucrărilor pe lotul 2 al tronsonului Ploiești – Buzău, care este aproape finalizat, cu un grad de execuție de 97-99%. În plus, alți 3 km de la finalul acestui lot vor fi deschiși pentru a asigura descărcarea către DN2 și conexiunea cu lotul 3.

„În a doua jumătate a lunii iunie, acest lot va fi dat în circulație. Ne vom asigura că inclusiv porțiunea de legătură cu lotul 3 este funcțională”, a adăugat ministrul.

Probleme tehnice la poduri: recepția va fi amânată

Grindeanu a precizat că nu va semna recepția lucrărilor până când toate deficiențele tehnice – în special cele de la poduri – nu vor fi remediate complet.

„Siguranța primează. Nu vom da în folosință nicio porțiune care nu respectă standardele tehnice. Preferăm întârzierea, decât să riscăm vieți omenești”, a spus ministrul.

CNAIR: penalități pentru constructorii în întârziere

La rândul său, directorul CNAIR, Cristian Pistol, a confirmat existența unor probleme cu sudurile podurilor, ceea ce a necesitat lucrări de refacere și expertize suplimentare.

„Sunt lucrări aflate în curs, iar soluțiile propuse par viabile. Totuși, cel mai probabil, antreprenorii vor suporta penalități pentru întârziere”, a explicat Pistol.

CNAIR analizează în prezent toate cauzele întârzierilor, urmând să stabilească dacă vina aparține exclusiv constructorilor sau și altor factori externi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Vă rugăm să ne contactați!

Cele mai citite

Alte Articole