Ghid complet pentru bugetari: Cum se acordă voucherele de vacanță pe card în 2025

Data:

spot_img
- Publicitate -

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) a transmis miercuri un ghid esențial de informare pentru angajații din sistemul bugetar, privind acordarea voucherelor de vacanță pe card în 2025. Mecanismul actual, stabilit de Guvern, introduce o serie de condiții și schimbări față de anii anteriori, iar angajații trebuie să știe exact ce au de făcut pentru a beneficia de suma de 800 lei destinată concediilor.

Cum poți primi voucherele de vacanță?

Pentru a beneficia de suma de 800 lei sub formă de vouchere de vacanță încărcate pe card, angajații trebuie să semneze o declarație pe proprie răspundere care conține două angajamente:

  1. Că optează pentru primirea voucherelor de vacanță sub formă de card.
  2. Că se angajează să folosească aceste vouchere pentru a acoperi maximum 50% din valoarea pachetului turistic, în următoarele 12 luni, exclusiv la agenții și unități turistice clasificate din România.

Cum funcționează plata?

  • Sejurul achitat trebuie să aibă o valoare de minimum 1.600 lei, din care 800 lei vor fi acoperiți cu voucherele de vacanță, iar restul cu bani proprii.
  • Plata poate fi făcută într-o singură tranșă sau fracționat, pentru mai multe vacanțe mai mici, cu condiția ca de fiecare dată, suma achitată de angajat să fie cel puțin egală cu cea plătită prin voucher.

Exemplu: dacă achiți cu cardul de vouchere 300 lei pentru un sejur de 1 Mai, trebuie să mai achiți și 300 lei din surse proprii.

Unde se pot folosi voucherele?

Voucherele de vacanță pot fi utilizate exclusiv pe teritoriul României, la agenții de turism autorizate, pensiuni, hoteluri, unități balneare, spa-uri sau pachete care includ și bilete la festivaluri, atracții turistice ori transport.

Corina Martin, FPIOR: „Recomandăm ca bugetarii să folosească aceste vouchere prin agențiile de turism, unde pot beneficia de servicii complete: cazare, masă, bilete, tururi locale și transport.”

Ce se schimbă față de anii trecuți?

  • Valoarea acordată scade de la 1.450 lei la 800 lei.
  • Se introduce obligația de co-plată din surse proprii pentru fiecare vacanță.
  • Mecanismul este mai complex și impune reguli mai stricte privind utilizarea sumelor.

Corina Martin a subliniat că pentru anul 2026, industria turismului va face demersuri pentru revenirea la modelul anterior, care a sprijinit mult dezvoltarea turismului intern.

- Publicitate -

📢 URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Vă rugăm să ne contactați!

Distribuie articolul:

Reclamă

Cele mai citite

spot_img

Alte Articole de interes
Știri